nieuws

Speciaal restaurant met kiemen en cressen

Restaurant

Een restaurant waar kiemen en cressen centraal staan. In Amsterdam gaat begin volgend jaar het Kiem Restaurant open. Gasten kunnen er voor een klein bedrag genieten van de vele verschillende smaakexplosies die de kiemen en cressen veroorzaken.

Speciaal restaurant met kiemen en cressen

Het Kiem Restaurant komt in het Post CS-gebouw in Amsterdam en opent op 7 januari haar deuren. Gasten kunnen drie verschillende purees krijgen met een keur aan verschillende kiemen en cressen. De prijs van een vol bord bedraagt 10 euro.

‘Mensen weten nog steeds niet goed dat kiemen en cressen extreem voedzaam zijn. Het meest krachtige moment van een plant zit in de kiemen. Dan barst het plantje van de mineralen en vitamines, veel geconcentreerder dan in de volwassen uitgegroeide plant’, aldus initiatiefnemer Debra Solomon van Kiem Restaurant.

Het Kiem Restaurant is onderdeel van het kunstproject ‘Night Garden’. Het project wil de relatie tussen natuur en techniek op verschillende manieren aan het licht brengen. Zo kunnen bezoekers hun eigen op zonne-energie werkend robotje maken. Solomon hoopt met het restaurant mensen bewust te maken over voedsel.

Zie ook:
Uitgebreide informatie over cressen

Speciaal restaurant met kiemen en kressen

Reageer op dit artikel