nieuws

Spectaculaire vermelding Oud Sluis op wereldranglijst

Restaurant

De populariteit van restaurant Oud Sluis van topkok Sergio Herman begint ongekende vormen aan te nemen. De Zeeuwse eetgelegenheid behoort definitief bij de absolute wereldtop. Oud Sluis is opgenomen in de top-50 van beste restaurants ter wereld en bekleedt een prominente plaats op de ranglijst.

Spectaculaire vermelding Oud Sluis op wereldranglijst

Restaurant Oud Sluis uit Sluis vinden we terug op plaats 19. Herman laat met deze stipnotering gerenommeerde topzaken als Comme Chez Soi in België, Bocuse in Frankrijk en het Belgische Hof van Cleve achter zich.

De lijst is samengesteld door het toonaangevende blad Restaurant Magazine. Op nummer één staat het Spaanse El Bulli van kookprofessor Ferran Adria. El Bulli troeft het Britse The Fat Duck af. Derde staat Pierre Gagnaire uit Frankrijk.

NH Hoteles feliciteert in een persbericht Ferran Adria. De hotelketen werkt nauw samen met Adria. Adria bedacht nieuwe concepten voor NH zoals het Nhube-concept en het Fast Good en Gast Go-concept.

Op de kaart van El Bulli staat onder meer parmezaanse kaas in de vorm van spaghetti, wortelschuim en ijs met foie gras. De uitspanning is slechts zes maanden per jaar open: dat andere half jaar is Adrià bezig met het bedenken en uitproberen van nieuwe heerlijkheden.

In de top 10 staan verder restaurants in de VS, Australië en Monaco. Bij de eerste vijftig zijn tien eetgelegenheden met een Franse keuken. Oud Sluis is de enige Nederlandse zaak op de ranglijst.

Bekijk hier de complete lijst.

Reageer op dit artikel