nieuws

Spijkers nog steeds geraakt door prijs in Lekker

Restaurant

Cas Spijkers is door vakbroeders in Lekker uitgekozen tot meest inspirerende chef-kok van de afgelopen dertig jaar. Zelf was de kookgrootheid afwezig. Vanuit Zuid-Frankrijk laat hij Misset Horeca weten dat zo’n prijs hem nog steeds wat doet.

Spijkers nog steeds geraakt door prijs in Lekker

‘Natuurlijk is het leuk. Prijzen winnen is altijd leuk. Ik heb altijd met enthousiasme gewerkt en de ruimte gekregen om te groeien. Maar het gaat me niet om prijzen of medailles, al blijven die dingen leuk’, aldus Spijkers vanaf een lokale markt in het Zuid-Franse Cannes waar hij een diner voorbereidt.

Spijkers werd gekozen voor Cees Helder, die een paar jaar geleden zijn koksmuts aan de wilgen hing. Nummer drie in de lijst met meest inspirerende chef-kok van de afgelopen dertig jaar is Robert Kranenborg.

Vierde en vijfde zijn respectievelijk Jonnie Boer en Sergio Herman, de huidige topkoks van Nederland. Toine Hermsen, Lucas Rive, John Halvemaan, Maartje Boudeling en Wulf Engel maken de top-10 compleet.

Cas Spijkers vanuit Zuid-Frankrijk over zijn prijs

Ranglijsten van Lekker 2008

Meer nieuwsberichten over Lekker:

Reageer op dit artikel