nieuws

Spijkers wil kookprogramma met Braakhekke

Restaurant

Kookgrootheid Cas Spijkers zou graag weer met een kookprogramma op de landelijke televisie willen verschijnen. Spijkers wil dit samen doen met Joop Braakhekke. Er is alleen één probleem: er is geen interesse.

Spijkers wil kookprogramma met Braakhekke

‘Joop zou met mij een goed koppel op televisie zijn. We hebben het daar vaak over. Maar er is absoluut geen interesse uit tv-land. Ze willen koks voor een doelgroep bestaande uit mensen van 25 en 45 jaar’, aldus Spijkers tijdens de Horecava in Amsterdam.

De eerste echte tv-kok van Nederland zou samen met Braakhekke de jeugd ‘echt wat bij willen brengen’. Van het huidige aanbod aan kookprogramma’s is vindt Spijkers alleen Ramsay top.

‘Ramsay is goed en recht voor zijn raap. Ik vind het een voorbeeld voor de jeugd. Hij legt namelijk precies de vinger op de zere plek. De formule van Herman den Blijker is best leuk hoor, maar ik vind zijn programma’s meer interessant voor de hobbykok in plaats van horecajeugd. Bij programma’s van Den Blijker is gebrek aan diepgang.’

Dat het de voormalige tweesterrenkok Spijkers niet lukt om weer op de landelijke tv te verschijnen, begrijpt hij wel. ‘De jeugd kent mij niet meer. Als de Franse topkok Joel Robuchon ergens binnenkomt, dan gaan ze staan. Als ik ergens verschijn, zeggen ze “wie is die bolle daar”’, grapt Spijkers.

Reageer op dit artikel