nieuws

Spookreservering teistert eetsector

Restaurant

Omdat het steeds moeilijker wordt om een tafeltje te bemachtigen in een restaurant, reserveren steeds meer consumenten bij meerdere zaken tegelijk. Op het laatste moment beslissen ze in welke zaak ze gaan eten, waardoor andere restaurants met een spookreservering blijven zitten.

Spookreservering teistert eetsector

Dat zegt restaurantvoorman Leo van Eeghem van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) in De Telegraaf. Van Eeghem noemt spookreserveringen een nieuw fenomeen in de restaurantsector, waar restaurants flink last van hebben de laatste tijd.

Zwarte lijst
KHN overweegt zelf maatregelen te nemen tegen deze nieuwe, maar uiterst vervelende vorm van reserveren. ‘Wij denken erover om een zwarte lijst bij te houden’, aldus Van Eeghem.

Van Eeghem meldt verder dat het aantal reserveringen in restaurant door de gunstige economische wind flink toeneemt. Ook zegt hij dat steeds meer cafés overstappen op eetcafés, om zo beter aan de vraag van de consument te voldoen. Die wil in toenemende mate meer eten in een caféomgeving.

Reageer op dit artikel