nieuws

Startdatum kreeftenseizoen bespreekbaar

Restaurant

Het verschuiven van de openingsdatum van het Oosterscheldekreeft-seizoen van 1 april naar 1 mei is bespreekbaar. Dat zegt Luit Ezinga van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft.

Startdatum kreeftenseizoen bespreekbaar

Ezinga van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft stelt dat 1 april niet het meeste ideale moment is om het Oosterscheldekreeft-seizoen te starten. ‘Vaak is het in april nog te koud, dus de beesten bewegen nog niet. Of de prijzen zijn begin april sky high. Dus eigenlijk is het niet het meest ideale moment’.

De promotor van de Zeeuwse culinaire specialiteit is voorstander van een open discussie over de startdatum van het seizoen. ‘We zouden het met de techneuten van het ministerie van LNV moeten bespreken. Wat ons betreft zou het later start van het seizoen ook mogen. 1 Mei zou handiger zijn. Maar we kunnen hier ook prima mee leven’, aldus Ezinga.

Eind maart werd de eerste Oosterscheldekreeft uit de Zeeuwse wateren gevist. De overhandiging van de kreeft aan commissaris van de Koningin van Zeeland, Karla Peijs, vormde het startschot van het kreeftenseizoen per begin april. Het seizoen loopt tot 15 juli.

Tip

In Misset Horeca Live van 6 april een verslag van de opening van het kreeftenseizoen.

Reageer op dit artikel