Sterklas naar Alain Ducasse kookschool in Parijs

Sterklas naar Alain Ducasse kookschool in Parijs

De eerstejaars Sterklas-leerlingen van het ROC in Amsterdam hebben tijdens de opnamen voor het televisieprogramma College Tour op 14 maart een uitnodiging in de wacht gesleept om naar de kookschool van Alain Ducasse in Parijs te gaan.

Docent en SVH MeesterkokTheo van Rensch nodigde Ducasse uit om een keer les te geven aan de sterklase-leerlingen van het ROC Amsterdam. Dit is een opleiding voor talentvolle horecaleerlingen en een voortraject voor de titel van Meesterkok. Van Rensch maakte van de gelegenheid gebruik en was een van de vragenstellers tijdens de Collegetour.

‘Het is moeilijk voor mij om daar tijd voor te vinden’, reageerde Ducasse was aarzelend. ‘Maar we kunnen ook naar u toe komen in Parijs’, reageerde Van Rensch. Presentator Twan Huys sprong daar gelijk op in en vroeg Ducase op de man af of de leerlingen welkom waren en of de afspraak stond. Ducasse antwoordde volmondig ja. ‘We zullen u van harte ontvangen.’

PR-directeur van Ducasse, Emmanuelle Perrier, liet na afloop van de tv-opnamen weten aan Misset Horeca dat ze snel contact met Van Rensch gaat leggen om de trip van de leerlingen naar Parijs te regelen.

De uitzending van het programma Collegetour met Alain Ducasse als hoofdgast is op donderdag 24 maart om 21.00 uur op Nederland 3.