nieuws

Sterklas wordt uitgebreid

Restaurant

Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks is niet bezig met een nieuwe opleiding voor talentvolle koks, maar is van plan de sterklasopleiding te gaan uitbreiden. Aldus reageert Jasper van Almenkerk, secretaris van het gilde, op een bericht dat onlangs verscheen op Missethoreca.nl.

Sterklas wordt uitgebreid

In het bericht werd gerept over het opstarten van een nieuwe MasterClass. Maar daar is geen sprake van, aldus Van Almenkerk. ,,We kennen al tien jaar de sterklas die opleidt tot het SVH Gezel Chef-kok diploma.’’

Deze driejarige sterklas wordt verzorgd door de Stichting Ambachtelijk Meesterschap in samenwerking met het Koning Willem I College. De opleiding staat onder auspiciën van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.

Het gilde is van plan om deze opleiding te gaan uitbreiden. Daarover worden gesprekken gevoerd met diverse partijen. In de loop van januari hoopt het gilde met de plannen naar buiten te treden.

Reageer op dit artikel