nieuws

Sterkok hoopt op einde roséhype

Restaurant

Topchef Gerrit Greveling vindt dat er teveel kwaliteitsarme roséwijnen zijn. Daarom hoopt de eigenaar van sterrestaurant Chalet Royal in ’s Hertogenbosch dat de roséhype snel voorbij is.

Sterkok hoopt op einde roséhype

Greveling geeft zijn uitgesproken wijnmening in de nieuwe uitgave van Proefschrift.

‘Ik zal blij zijn als de roséhype helemaal over is. Teveel rosés zijn tegenwoordig puur gemaakt om mee te liften op het succes, zonder dat men er zijn ziel, zaligheid en kunde in heeft gestopt’, aldus Greveling.

Greveling vervolgt: ‘Zo gauw de rode niet te verkopen bleek, maakte men er het volgende jaar maar rosé van. Natuurlijk heeft dat soort bocht de wind mee. Hoeveel onwetende consumenten plaatsen een rommelrosé bijvoorbeeld niet in het imago van een gezonde keuken?’

Volgens Greveling heeft een goede rosé frisse zuren, genoeg mineraliteit en geen restsuikers. Zelf houdt hij van Franse rosés afkomstig van klakrijke bodems. Op de wijnkaart van Chalet Royal voert Greveling standaard vier rosés, bestemd voor alle jaargetijden.

Reageer op dit artikel