nieuws

Sterkoks koken op mosselkotter

Restaurant

Peter Gast van ’t Schulten Hues in Zutphen en Mohamed El Harouchi van Solo in Gorinchem werken mee aan de Nationale Mosselweek. Beide sterkoks koken in de eerste week van september aan boord van een mosselkotter.

Sterkoks koken op mosselkotter

De BRU19 van Leen de Keijser uit het Zeeuwse Bruinisse, een van de tachtig mosselkotters van Nederland, maakt op weg van de Waddenzee naar Zeeland diverse stops. Op die plaatsen komen koks aan boord om hun favoriete mosselgerecht te bereiden.

De mosseltour vaart via de IJssel, Waal en Maas. Dinsdag 6 september wordt eerst gestopt in Deventer (11.30-12.30 uur), waar de koks van bar-bistro De Tobbe aan boord komen. ’s Middags (16.00 uur) kookt sterkok Peter Gast van ’t Schulten Hues in Zutphen.

Woensdag ligt de boot van 11.30 tot 13.00 uur aan de Waalkade in Nijmegen en koken koks van de stichting Gebroeders van Limburg. Daarna gaat de reis naar Zaltbommel (16.00 uur) en neemt Joris Kerkhofs van restaurant La Folie plaats achter het fornuis.

Een dag later is in Gorinchem (11.30-12.30 uur) de eerste stop en kookt sterkok Mohamed El Harouchi van restaurant Solo zijn favoriete mosselgerecht. De laatste keer aanmeren gebeurt bij brasserie Kaat Mossel in Rotterdam.

Belanstellenden kunnen gratis aan boord en er is gelegenheid een tocht mee te varen.

Reageer op dit artikel