nieuws

Sterrenboek van De Leuf gepresenteerd

Restaurant

Paul en Sandra van de Bunt van tweesterrenrestaurant De Leuf in Ubachsberg hebben op 30 november in het Amstel-Hotel in Amsterdam hun boek ‘Reis naar de sterren’ gepresenteerd.

Sterrenboek van De Leuf gepresenteerd

De eerste exemplaren werden aangeboden aan Jonnie Boer en Sergio Herman. ‘We zijn trots op jullie’, liet het echtpaar Van de Bunt weten aan de twee Nederlandse driesterrenkoks terwijl ze hun boek aan hen overhandigden. Ook John Beeren, voorzitter van de Alliance Gastronomique en schrijver van het voorwoord, kreeg een exemplaar uitgereikt.

54 driesterren zaken

‘Reis naar de sterren’ (Stichting Kunstboek, isbn 978-90-5856-319-4, €59,90) is het persoonlijke relaas van chef-kok Paul van de Bunt en zijn (gast)vrouw Sandra over hun bezoek aan alle 54 driesterrenrestaurants in Europa. ‘Het zijn twee boeken voor de prijs van één’, merkte uitgever Jaak van Damme op. ‘Het is een uniek reisverhaal met Paul en Sandra als fotograaf en tekstschrijvers. Verder staan er 54 prachtige gerechten in.’

Een beetje gek

Paul van de Bunt liet in zijn speech weten dat het een onmogelijke opgave leek om 54 restaurants in Europa in korte tijd te bezoeken. ‘Het heeft bloed, zweet en tranen gekost en een flinke financiële aderlating. Maar je moet als kok een beetje gek zijn en nog gekker om dit te doen.’ Aan de hand van een paar anekdotes over een aantal driesterrenchefs, schetste Van de Bunt zijn belevenissen. ‘We willen via het boek graag onze ervaringen delen met collega’s.’

Reageer op dit artikel