nieuws

Sterrenchefs kiezen voor kroket Cas Spijkers

Restaurant

Vijf chef-koks hebben in restaurant Ron Blaauw in Amsterdam tien kroketmerken blind getest. Deze vijf chefs kozen de rundvleeskroket van Cas Spijkers en Exellent Food tot de beste uit deze selectie.

Sterrenchefs kiezen voor kroket Cas Spijkers

De vijf chefs die meededen aan deze smaaktest zijn samen in het bezit van zes Michelinsterren. Proevende chefs waren: Menno Post (Ron Blaauw) Chris Naylor (Restaurant Vermeer, Amsterdam), Bert Stomphorst (het Koetshuis, Bennekom), André Gerrits (’t Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht) en Dietmar Baars (sous-chef De Kromme Dissel Heelsum).

Holtkamp

De test is een initiatief van het koksblad Chef’s Magazine dat elke maand een product onder de loep neemt. Kroketten die naast die van Cas Spijkers onder de loep zijn genomen: de kalfscroquet van Holtkamp (2), De Bourgondiër van Ad van Geloven (3), de Rundvleeskroket van Mora, Van Dobben, Kwekkeboom, Lidl BizBiz kalfskroket, Hanos rundvleeskroket, draadjesvleeskroket van Laan Snacks en de Laan Ovenkroket.

Krokante kroket

Op zowel kleur, geur, smaak, vulling en de krokantheid scoorde de kroket van Cas Spijkers goed.

‘Mooi vlees, lekker kruidig, maar ook peterseliesmaak werden genoemd. Aantrekkelijk en mooi krokant, waren eveneens woorden die vaak werden genoteerd in het juryrapport.

Cas Spijkers ontwikkelde samen met Exellent Food een aantal jaren terug een range met ambachtelijk gemaakte kroketten, waarvan er nu één wordt bekroond als ‘Beste rundvleeskroket van Nederland’.

Reageer op dit artikel