nieuws

Sterrenchefs ruilen van keuken

Restaurant

Twee sterrenchefs gaan tijdelijk ruilen van keuken. Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk gaat zijn eigen gerechten koken in de keuken van Pieter Bosters van Mijn Keuken in Wouw, nabij Roosendaal. Bosters vertrekt op zijn beurt naar de keuken van Basiliek.

Sterrenchefs ruilen van keuken

De sterrenchefs willen gasten zo kennis laten maken met een nieuwe keuken, zonder dat ze daarvoor ver hoeven te rijden. De restaurants liggen zo’n 150 kilometer uit elkaar.

Geen prijs-stunt

‘We willen gasten laten genieten van de kookkunsten van een andere chef maar dan wel in hun vertrouwde omgeving,’ zeggen Jansma en Bosters tegen Misset Horeca. Rik Jansma: ‘Ik heb natuurlijk twee weken vakantie gehad in januari, en dan ga je nieuwe dingen bedenken. Ik wilde reuring in de hut. Stunten met de prijs, dat wil ik niet en dan kom je tot dit soort samenwerkingen.’

Pieter Bosters is een JRE-collega van Jansma. ‘Voor ons allebei is het interessant. Voor de gasten, maar ook voor onze brigades, want die blijven wel op hun eigen plek.’

Witte en zwarte brigade

De gastvrouwen, Andrea van Zoomeren van Basiliek en Tabitha Oppermans van Mijn keuken, blijven ieder ook op hun eigen stek. Ook de overige teamleden van de witte en zwarte brigade blijven in hun vertrouwde werkomgeving. ‘Een mooi leermoment voor iedereen.’

De keukenwissel vindt plaats in de week van 17 tot en met 22 april. Tijdens deze periode kunnen gasten reserveren voor een vijfgangen menu voor 99,95 per persoon, all-in. Dit is inclusief een glas champagne, passende wijn, water en koffie en thee met friandises.

Reageer op dit artikel