nieuws

Sterrenkok smult van goedkope pie

Restaurant

De spotgoedkope mince pie, een Britse kerstlekkernij van gehakt fruit en kruiden, van discounter Netto, is lekkerder dan de ruim vijf keer zo dure equivalent van Harrods. Dat vindt de Franse sterrenkok Pierre Koffmann.

Sterrenkok smult van goedkope pie

Koffmann was in Londen eigenaar van het driesterrenrestaurant La Tante Claire en opende dit jaar restaurant Koffmann’s in de Britse hoofdstad. De Harrod’s mince pie eet je volgens de sterrenkok niet voor je plezier, maar omdat het traditie is.

Test

Koffmann testte in totaal twaalf mince pies. De Britse mince pie van Netto kost slechts 26 cent, die van Harrod’s 1,45 euro. Ook andere dure kerstgebakjes werden door Koffmann afgebrand. De mince pie van Selfridge (1,10 euro) wordt omschreven als babyvoedsel.

Netto

De mince pie van Netto zou volgens Koffmann qua presentatie een 10 verdienen. Alleen omdat het niet kruidig genoeg was, belandde de Britse delicatesse op de tweede plaats. Nummer één is volgens de topkok de mince pie van delicatessenwinkel Fortnum & Mason. Deze is overigens ook de duurste.

Reageer op dit artikel