nieuws

Sterrestaurant deelnemer culinair evenement

Restaurant

Sterrestaurant Brienen aan de Maas doet later dit jaar mee aan een culinair evenement in Venray. Het gaat om een culinaire manifestatie die begin september plaatsvindt in Venray onder de titel Culirooy.

Sterrestaurant deelnemer culinair evenement

Het is voor het eerst dat Venray Culirooy organiseert. De deelnemende restaurants waaronder Brienen aan de Maas – in bezit van een Michelinster – verwachten zo’n achtduizend bezoekers. Deze kunnen voor een bepaald bedrag kleine gerechtjes van de deelnemers proeven.

De naam van het evenement Culirooy is een afgeleiden van Rooi, de eerste naam waaronder de plaats Venray in de boeken voorkomt. Culirooy wordt gehouden op 10, 11 en 12 september.

Culirooy

Naast Brienen aan de Maas doet ook De Rooijerie, Tante Jet en De Beejekurf mee. De eigenaar van dit laatste restaurant Paul Franssen, denkt dat Culirooy de aantrekkelijkheid van Venray vergroot. ‘Anders verwordt het centrum tot een spookstad met rolluiken voor de ramen. Er is te weinig horeca in Venray. Het centrum stroom ’s avonds leeg.’

Profiteren

‘Als mensen hier een hapje komen eten, blijven ze naderhand ook om eens iets te drinken. En wellicht gaan ze van tevoren ook in Venray shoppen. Iedereen profiteert er van.’

Reageer op dit artikel