nieuws

Sterrestaurant Frouckje State verlaat JRE

Restaurant

Restaurant Frouckje State in het Friese Rijperkerk stopt aan het eind van het jaar met het lidmaatschap van Les Jeunes Restaurateurs d’Europe Nederland. Het sterrestaurant spreekt van een moeilijke beslissing maar stelt dat het lidmaatschap te weinig brengt.

Sterrestaurant Frouckje State verlaat JRE

‘Het is en blijft een fantastische club, laat ik dat voorop stellen. Maar ik denk dat JRE vooral in het westen en zuiden van Nederland goed loopt. In Friesland zijn we het enige JRE-lid en dat zette te weinig zoden aan de dijk’, aldus Thom van der Heide van Frouckje State.

Naast Frouckje State heeft ook Restaurant Woods in Leiden het lidmaatschap opgezegd. Eerder dit jaar sloten Lepels in Schiedam en De Gastronoom in Harlingen de deuren. JRE-voorzitter Lex Gasseling laat weten dat er hard wordt gewerkt met de ballotage van potentiële nieuwe leden. ‘Onze verwachting is dat de club in aantal leden zal groeien in 2012’, aldus Gasseling.

Van der Heide zegt nog niet goed nagedacht te hebben over het aansluiten bij een andere restaurantorganisatie. ‘Maar als de Alliance belangstelling zou hebben, dan ga ik het gesprek niet uit de weg’, aldus Van der Heijden.

Reageer op dit artikel