nieuws

Sterrestaurant verzorgt roomservice ziekenhuis

Restaurant

Het Harderwijkse sterrestaurant De Basiliek gaat een samenwerking aan met ziekenhuis St Jansdal in dezelfde plaats. Hierdoor kunnen patiënten binnenkort een topmaaltijd bestellen als onderdeel van de roomservice.

Sterrestaurant verzorgt roomservice ziekenhuis

St Jansdal biedt al enige tijd roomservice met maaltijden op maat. Dat daar nu gerechten van een restaurtant met een Michelin-ster bijkomen, is een primeur in Nederland. Al zal De Basiliek niet lang de enige zijn, want ook Thérèse Boer van De Librije in Zwolle heeft al aangekondigd de stap naar de zorgcatering wel te willen zetten.

Patiënten van het Harderwijkse ziekenhuis kunnen vanaf 1 november de maaltijden van De Basiliek bestellen. Wie langer dan vier weken in het ziekenhuis ligt wordt door het ziekenhuis en het restaurant getrakteerd op een gratis menu, meldt De Stentor.

Tot nu toe konden patiënten alleen iets extra’s bij de maaltijd bestellen, zoals een eitje. Met de samenwerking met De Basiliek wordt deze service aanzienlijk uitgebreid. Het is vooral bedoeld voor patiënten die eens wat anders willen dan de maaltijd die wordt geserveerd vanuit de keuken van het ziekenhuis zelf.

Patiënten krijgen een formulier waarop zij het menu van hun keuze kunnen bestellen. Hierop staan ook de prijzen van de verschillende menu’s. Uitgangspunt is dat een gemiddeld Basiliek-menu rond de dertig euro gaat kosten.

Reageer op dit artikel