Sterwijnenthuis.nl op agenda Alliance-vergadering

Sterwijnenthuis.nl op agenda Alliance-vergadering

Restaurantorganisatie Alliance Gastronomique gaat eind deze maand kenbaar maken wat hun standpunt is hoe om te gaan met Sterwijnenthuis.nl. Op 27 juni komt de website, met wijnen die worden verkocht in sterrestaurants, ter sprake in de ledenvergadering van de Alliance.

Bestuurslid Martin van Bourgonje kan en wil nog niet ingaan op een gesprek dat recent heeft plaatsgevonden tussen de eigenaren van de website en het bestuur van de Alliance.

‘In de ledenvergadering van 27 juni bespreken we wat we doen. We leggen het de leden voor. Het is duidelijk dat er sprake is van een nieuwe speler, een nieuw fenomeen. Tot die tijd kan ik niet ingaan op het gesprek’, aldus Van Bourgonje.

Voorzitter Gerrit Greveling van de Alliance liet enkele weken geleden weten dat er een gesprek zou plaatsvinden met de eigenaren van Sterwijnenthuis.nl. Het steekt veel restaurants dat ze ongevraagd worden vermeld op de site.

Sterwijnenthuis.nl verkoopt wijnen die geschonken worden in restaurants met één of meerdere Michelinsterren. De prijzen die Sterwijnenthuis.nl hanteert wijken veelal af van de prijzen zoals die vermeld staan op de wijnkaart in de restaurants.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.