nieuws

Stop met blank kalfsvlees in horeca

Restaurant

Wakker Dier gaat proberen de horeca over te laten te stoppen met het gebruik van blank kalfsvlees. Dat laat Wakker Dier weten in een melding dat vrijwel alle supermarkten gestopt zijn met de verkoop van het ‘bloedarmoede vlees’.

Stop met blank kalfsvlees in horeca

Wakker Dier is tegen blank kalfsvlees, omdat de dieren volgens de organisatie op een ijzerarm dieet worden gezet, waardoor ze bloedarmoede krijgen.

‘De grootste leverancier voor de horeca, Van Drie, is al gestopt met de verkoop van blank kalfsvlees aan de Nederlandse horeca. Er gaan geruchten dat ook Alpuro overweegt te stoppen’, aldus Hanneke van Ormondt, woordvoerster van Wakker Dier.

Wakker Dier wil niet zeggen of er een campagne tegen de horeca wordt gestart, nu bijna alle supermarkten om zijn. Wel laat de organisatie weten dat het te klein is om individuele restaurants aan te pakken.

Campagne

Inmiddels zijn vrijwel alle supermarkten gestopt met de verkoop van blank kalfsvlees, zo meldt het ANP. Wakker Dier voerde het afgelopen half jaar campagne tegen de verkoop omdat blank in supermarkten.

De organisatie zegt dat het de laatste weken toezeggingen kreeg van Jumbo, Plus, Aldi, Boon, Coop, Dekamarkt, Hoogvliet, Nettorama, Poiesz, Sanders, EM-Té, Spar en Vomar dat ze al geen blank kalfsvlees meer verkopen of binnen enkele maanden de verkoop stoppen. Eerder hield Dirk, C1000, Super de Boer, AH, Bas, Digros en Deen daar al mee op.

Reageer op dit artikel