nieuws

Strakseten.nl biedt mobiele reserveersite

Restaurant

Het beginnen van een website waarbij realtime kan worden gereserveerd bij restaurants lijkt booming business. Deze week kwam er weer één bij: Strakseten.nl. De site richt zich voornamelijk op gebruikers van mobiel internet op hun telefoon of blackberry.

Strakseten.nl biedt mobiele reserveersite

‘Als spontaan het idee ontstaat uit eten te gaan, zijn er maar weinig mensen die zin hebben in een lange zoektocht naar een restaurant met een vrij tafeltje. Zeker niet in een stad waar men niet bekend is. Strakseten.nl lost dit eenvoudig op’’, meent directeur Dennis van Drie.

Via zijn site kan de dolende gast restaurants zoeken op naam, plaats en keuken – bijvoorbeeld Frans, Japans of Aziatisch. Deelnemende restaurants die een tafel vrij hebben, staan bovenaan de lijst, laat Van Drie weten. Reserveren is vervolgens niet meer dan enkele kliks, waarna direct de routebeschrijving op het beeld verschijnt.

Van Drie verwacht veel van het gebruik via mobiel internet. ‘Steeds meer mensen hebben mobiel internet, bijvoorbeeld op hun mobiele telefoon of PDA.’ In Nederland zijn dit er ongeveer twee miljoen en door dalende kosten en toenemende mogelijkheden, stijgt dit aantal snel.

‘Eetsites als eet.nu en dinnersite.nl zijn met maandelijks zo’n 500.000 hits ongekend populair. Strakseten.nl combineert beide trends’, aldus Van Drie.

Reageer op dit artikel