nieuws

Sucre wint koffieamuseprijs van Buscaglione

Restaurant

Dessertrestaurant Sucre in Amsterdam heeft de Buscaglione Koffie Amuse Prijs gewonnen tijdens de beurs Wine Professional in Amsterdam.

Sucre wint koffieamuseprijs van Buscaglione

Sucre met chef-kok Peter Scholten won de amusewedstrijd met een krokantje van korstdeeg met gekarammeliseerde suiker, met daarop mascarpone met koffiekaviaar. Alles opgebouwd in laagjes.

‘Volgens de vakjury waren de amuse van alle deelnemers goed, maar die van Sucre was het meest subtiel en zorgde voor de meeste koffiebeleving’, aldus Robert Heida van Espresso d’ Italia Benelux, de organisator van de wedstrijd.

De Buscaglione Koffie Amuse Prijs is in het leven geroepen om de espressobeleving in een maaltijd aan te wakkeren. ‘De koffieamuse is het voorproefje na de maaltijd. Het wekt de lust op naar een lekkere espresso’.

Een jaar lang hebben de deelnemende chefs de Buscaglione koffieamuses gepresenteerd in hun restaurants. De inspecteurs van GaultMillau hebben de amuses beoordeeld tijdens hun bezoekrondes aan restaurants.

De prijs werd dinsdag uitgereikt op Wine Professional, de wijnvakbeurs in het RAI Complex in Amsterdam.

Reageer op dit artikel