nieuws

Superlijst restaurants gelanceerd

Restaurant

Misset Horeca heeft de Superlijst van restaurants gelanceerd. Het gaat om een ranglijst van de vijftig best genoteerde restaurants op basis van hun noteringen in de drie toonaangevende culinaire gidsen Michelin, Lekker en GaultMillau. Bovenaan staat restaurant Oud Sluis in Sluis.

Superlijst restaurants gelanceerd

De ranglijst moet volgens de makers enige duidelijk verschaffen in het woud aan gidsen dat in de novembermaand is geïntroduceerd. De ranglijst is samengesteld op basis van een indexering. Daarbij zijn de topposities in de gidsen op honderd punten gezet.

Honderd punten
Drie Michelinsterren staat gelijk aan honderd punten. Twee sterren zijn goed voor 66 punten en één ster levert 33 punten op. De hoogste positie in Lekker staat voor honderd punten. Nummer twee 99 punten, en ga zo verder. In GaultMillau staat 19,5 punten voor honderd punten. Negentien is 98, achttien is 97, zeventien is 93, zestien is 89 en vijftien is 73 punten.

M***L1GM19,5
Vanaf vandaag worden de toprestaurants in ons land in de berichtgeving op deze site voorzien van een codering. Zo krijgt Oud Sluis de toevoeging (M***L1GM19,5) wat staat voor drie Michelinsterren, nummer één in Lekker en 19,5 punten in GaultMillau. Toine Hermsen bijvoorbeeld krijgt (M*L16GM17) achter zijn naam.

De top-5 van de Misset Horeca Superlijst bestaat uit Oud Sluis in Sluis, De Librije in Zwolle, Restaurant Beluga in Maastricht, De Leest in Vaassen en De Bokkedoorns in Overveen.

Ga naar de Misset Horeca Superlijst

Reageer op dit artikel