nieuws

Supermarkt strikt Heston Blumenthal

Restaurant

De Britse supermarktketen Waitrose heeft topkok Heston Blumenthal gestrikt. De eigenaar van het befaamde Fat Duck-restaurant heeft een assortiment van twintig producten ontworpen die Waitrose gaat verkopen.

Supermarkt strikt Heston Blumenthal

De topkok, zijn restaurant wordt gezien als één van de beste ter wereld, leent daarmee voor het eerst zijn naam aan voorverpakte producten in de supermarkt. Het assortiment bestaat onder meer uit koelverse maaltijden, bakproducten en toetjes.

De eerste twintig artikelen liggen later dit jaar in de winkels van Waitrose. Rond Kerstmis volgt een uitbreiding van het assortiment.

Blumenthal komt onder meer met Schotse zalm die is gerookt met Lapsong Souchong-tea en Ponzu-dressing. Het goedkoopste product gaat 3 pond kosten, maar veel andere producten meer dan 10 pond. Het wordt de duurste lijn producten in de Waitrose-supermarkten. ‘Dit zijn geen Waitrose-producten waar ze mijn naam op plakken. Dit zijn door mij ontwikkelde recepten’, zegt de kok.

Reageer op dit artikel