nieuws

SVH Meestertitel voor Jannis Brevet

Restaurant

Jannis Brevet, tweesterrenchef van InterScaldes in Kruiningen is woensdag geslaagd voor zijn SVH Meesterproef en mag voortaan de titel SVH Meesterkok dragen. ‘Het was er gewoon nog niet eerder van gekomen,’ zegt de gerenommeerde chef nuchter tegen Misset Horeca.

SVH Meestertitel voor Jannis Brevet

Jannis Brevet wordt later in maart of april officieel geïnaugureerd. ‘Daarvoor komt een beroemde Franse chef over. Dat heeft hij me toegezegd maar een exacte datum is nog niet bekend.’ Welke chef overkomt voor de huldiging wil Brevet niet loslaten.

Jonnie Boer en Marc van Gulick

Onder toeziend oog van Jonnie Boer en Marc van Gulick legde Brevet woensdag 14 maart zijn Meesterproef af. ‘Ze hebben het me samen knap lastig gemaakt’ grapt Brevet. ‘Ze keken me bij alles wat ik deed op m’n vingers. Voor de lunch hebben Van Gulick en Boer een keuze gemaakt uit de a la carte kaart. ’s Avonds heb ik ze een alternatief menu voorgeschoteld zo dat er geen doublures in zaten. Veel regionale producten. Blijkbaar naar tevredenheid; ik ben geslaagd.’

Brevet hecht veel waarde aan de titel van SVH Meesterkok. ‘Misschien had ik het wel eerder kunnen proberen, maar je moet zo’n titel ook uit kunnen dragen naar de jongere generatie,’ zegt Brevet. Jongeren enthousiasmeren voor het vak is wat de tweesterrenchef namelijk wil doen met deze titel. ‘Daarnaast is het wel de hoogst haalbare graad in Nederland.’

Reageer op dit artikel