nieuws

’t Brouwerskolkje kansrijk voor derde ster

Restaurant

Restaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen van Moshik Roth is volgens tweesterrenkok Onno Kokmeijer van Ciel Bleu kansrijk om dit jaar een derde Michelinster te krijgen. Kokmeijer zelf denkt ook aan een derde ster, maar nog niet dit jaar.

’t Brouwerskolkje kansrijk voor derde ster

Kokmeijer vertelt in een interview in Opsmaak Stars, het huisblad van Unilever Foodsolutions, dat Michelin dit jaar een restaurant zijn derde ster gaat geven. Nederland telt met De Librije en Oud Sluis op dit moment twee zaken met drie sterren.

‘Er gaat wat gebeuren ja, daar ben ik van overtuigd. Ik denk dat Moshik Roth van ’t Brouwerskolkje zijn derde ster krijgt. Wat hij doet is bijzonder. Hij is door zijn bezoeken aan talloze toprestaurants geïnspireerd geraakt, heeft zich alle technieken eigen gemaakt en voert ze tot in de perfectie uit’, aldus Kokmeijer

Zelf denkt Kokmeijer ook aan een derde Michelinster. ‘Maar nu nog niet. Ik heb mezelf twee, drie jaar de tijd gegeven op weg naar een derde ster. De absolute top bereiken is een groeiproces. Ik ben net 37 geworden en nu nog niet rijp voor een derde ster. Maar we zijn er volop mee bezig en ik weet waar ik aan moet voldoen’.

Kokmeijer voorspelt verder dat Ivy kansrijk is voor een tweede ster. ‘Ik denk dat François Geurds van Ivy in Rotterdam een tweede ster krijgt. Hij heeft in het buitenland een enorme ontwikkeling doorgemaakt en vertaalt dat nu naar zijn eigen keuken’.

Reageer op dit artikel