nieuws

’t Schulten Hues in oktober open

Restaurant

Michelinrestaurant ’t Schulten Hues in Zutphen wil al in oktober de deuren openen van het nieuwe restaurant in de hanzestad. Dat meldt chef-kok en eigenaar Peter Gast op het gastronomische evenement Wine Professional in het Amsterdamse RAI-gebouw maandagmiddag.

’t Schulten Hues in oktober open

Gast toont zich opgelucht dat de kogel eindelijk door de kerk is. ‘We zijn anderhalf jaar bezig geweest om het nieuwe, grotere pand te bemachtigen. Het nadeel dat het zo lang duurt is dat je allerlei beslissingen moet uitstellen. We streven naar het openen van het nieuwe restaurant in oktober’, aldus Gast.

Ambitie
Concreet betekent het dat Gast een half jaar de tijd heeft om een compleet nieuw restaurant uit de grond te stampen. Een ambitieus plan. ‘Dat klopt. Maar we zijn al bezig. We hebben het vergunningtraject al ingezet. Binnenkort gaan we in onderhandeling met de gemeente over de aankoopprijs van het pand.’

Stapsgewijs
De bedoeling is dat de nieuwe zaak stapsgewijs ontstaat. ‘Ik oktober moet het restaurant open. Het openen van de zalen gebeurt daarna. Deze stap is heel belangrijk voor ons. Nu kunnen we bouwen aan een fraaie toekomst. Huren is leuk, maar voor kwaliteit moet je echt kopen. En het pand waar de nu in komen is gemaakt met militaire precisie. Het wordt een heel spannende periode’.

Reageer op dit artikel