nieuws

Talent De Lindehof voor Gilden Academie naar Turkije

Restaurant

Kooktalent Ryan Bahadoer, zoon van sterkok Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen, verzorgt de opleiding van het Gilden Academie in Turkije. Bahadoer bestiert vijf maanden lang de keuken van het Amara Hotel waar Turkse koks les krijgen.

Talent De Lindehof voor Gilden Academie naar Turkije

De Gilden Academie verzorgde vorig jaar met zeventien sterrenchef uit Nederland zeventien weken lang een educatieproject in Turkije. Dit project vindt opvolging in het Amara Hotel in Kemer.

Ryan Bahadoer gaat de educatieve kar trekken. ‘Dit is een geweldige uitdaging voor me en goed voor mijn ontwikkeling als kok. Ik ben er onlangs geweest om de boel af te stemmen met de directie en de koks. Het is werkelijk een tophotel met fantastische faciliteiten’, aldus de zoon van sterkok Soenil Bahadoer.

Soenil Bahadoer werd een maand geleden benaderd door de voorzitter van de Gilden Academie, Hans Kerssemakers. ‘Ik en mijn souschef zullen Ryan met raad en daad bijstaan en ook tweemaal naar Turkije gaan. Voor Ryan is dit een super mogelijkheid om internationale ervaring op te oden en zijn managementkwaliteiten verder te ontwikkelen’, aldus Soenil Bahadoer.

De Gilden Academie is een initiatief van Koksgilde en Gastvrijheidsgilde en heeft tot doel vakmensen te helpen zich verder te professionaliseren. De academie verzorgt tal van masterclasses en workshops.

Reageer op dit artikel