nieuws

Talent Eijkelkamp grijpt naast kookprijs

Restaurant

Roy Eijkelkamp, begin dit jaar winnaar van het NK Jonge Koks, is er niet in geslaagd de prestigieuze Auguste Escoffier-cup in de wacht te slepen. De leerling van de Cas Spijkers Academie werd tweede.

Talent Eijkelkamp grijpt naast kookprijs

In het Belgische Gent greept Eijkelkamp net naast de hoofdprijs van de wedstrijd ‘Jeune Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’

De deelnemers aan de Benelux-editie moesten een opgelegd gerecht (Ossehaas helder met twee vrije garnituren) koken voor acht personen. Daarnaast moesten ze een vrij gerecht maken op basis van peer, chocolade, hazelnoot en thee.

De uit Vorden afkomstige Roy Eijkelkamp is werkzaam bij restaurant ’t Diekhuus in Terwolde. In januari won hij op de Horecava in Amsterdam het Nationale Kampioenschap voor jonge koks. Vanwege een tijdelijke sluiting van ’t Diekhuus door brandschade, stond Eijkelkamp enige tijd in de keuken van sterrestaurant ’t Schulten Hues in Zuthpen

Zie ook

Reageer op dit artikel