nieuws

Tapas, wijn en luxe in bioscoop Buitenhof

Restaurant

Zin in een goed glas wijn of tapas tijdens de film? Dat kan vanaf november in de totaal vernieuwde bioscoop Pathé Buitenhof in Den Haag. Het theater krijgt een grand café én op de eerste etage een restaurant.

Tapas, wijn en luxe in bioscoop Buitenhof

Directeur Lauge Nielsen zei maandagavond tijdens de presentatie van de verbouwingsplannen dat de vernieuwde bioscoop zich richt op dertigplussers die houden van goede films in een rustige en luxe omgeving.

Het vernieuwde theater biedt daarnaast een compleet avondje uit: er is een grand café met op de eerste etage een restaurant. ‘Het Buitenhof moet weer tot leven komen en zal weer stralen’, aldus Nielsen.

De metamorfose van Pathé Buitenhof resulteert in een theater met een ,,klassiek en tijdloos imago” waarbij naast het reguliere filmaanbod ook plaats is voor onder meer documentaires. Zo vormt Buitenhof een beter contrast met de vlakbij gelegen Pathé-bioscoop aan het Haagse Spui, die zich meer richt op jongeren. Het derde grote Haagse Pathé-theater, Scheveningen, moet volgens Nielsen vooral gezinnen, dagjesmensen en Schevenings uitgaanspubliek trekken.

De bioscoop aan het Buitenhof wordt vanaf augustus voor ongeveer 1 miljoen euro verbouwd. Het theater gaat niet dicht, want de indeling van de filmzalen blijft hetzelfde. De ‘heropening’ is in november. Als het aan Pathé ligt, krijgen ook andere steden een luxueuze bioscoop.

Reageer op dit artikel