nieuws

Tarbot en tong duurder

Restaurant

De prijzen voor tong, schol en tarbot gaan vanaf donderdag 17 augustus 2 procent omhoog. Dat komt door de invoering van een brandstoftoeslag die wordt uitgekeerd aan vissers. Dat heeft de Federatie van Visserijverenigingen vrijdag bekendgemaakt.

Tarbot en tong duurder

‘We doen dit niet van harte’, zegt Geert Meun van de federatie. ‘Maar de exploitatie staat teveel onder druk, we kunnen niet anders. De kosten die onze leden maken voor brandstof zijn in anderhalf jaar tijd twee tot drie keer over de kop gegaan.’

De toeslag wordt gefinancierd door de consument. Die betaalt vanaf half augustus een 2 procent hogere prijs voor vis die door Nederlandse vissers is aangeleverd. De maatregel is niet onomstreden in de visserijbranche. Criticasters vrezen dat Noordzeevis zich uit de schappen prijst.

Reageer op dit artikel