nieuws

Taste of Art-actie tijdens Dining with the Stars

Restaurant

Taste of Art, maker van onderborden met daarop kunstwerken, gaat een samenwerking aan met de Restaurantweek voor sterzaken Dining with the Stars. Gasten kunnen bij sterrestaurants die meedoen al tijdens het reserveren voor de actieweek een speciaal onderbord bestellen.

Taste of Art-actie tijdens Dining with the Stars

Taste of Art stimuleert al jaren kunst in restaurants door middel van kunst op onderborden. Daarbij koppelt de organisatie veelal lokale kunstenaars aan toprestaurants. ‘Bij deze actie kunnen restaurants kiezen uit 13 onderborden. Willen de chefs door een eigen kunstenaar een uniek bord laten maken, dan kan dat ook,’ zegt initiatiefnemer Gerard Gielen van Taste of Art.

Dining with the Stars

De borden worden voorzien van de naam van het restaurant en een zogenaamde QR-code. Door deze te scannen met een mobiele telefoon wordt de gast rechtstreeks naar de site van het restaurant ‘gebracht’.

‘We gaan alle 98 sterzaken van Nederland informeren over de actie met DiningCity. Gasten kunnen al bij het reserveren voor Dining with the Stars, 6 tot en met 12 juni, aangeven of ze een onderbord willen bestellen.’

Volgens Gielen zit er voor de chef-koks geen risico aan de actie. ‘Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. We rekenen pas achteraf met de restaurateurs af. De gast betaalt 15 euro voor een kunstbord, de restaurateur 9,75 (ex btw). Er zit dus ook nog marge op.’

Reageer op dit artikel