nieuws

Tesink en Beute pakken gastheerprijs

Restaurant

Bernard Tesink van restaurant De Burgemeester in Linschoten is maandagavond door GaultMillau uitgeroepen tot Gastheer van het Jaar. Nieke Beute van restaurant Vermeer in Amsterdam kreeg de titel Talentvol Gastheer van het Jaar.

Tesink en Beute pakken gastheerprijs

Tesink wordt geroemd om zijn heldere kijk op het vak. ‘Op een technisch volmaakte bediening zitten we hier niet te wachten. Onze mensen moeten warm en hartelijk zijn, de smaken van een gerecht kennen, op de hoogte zijn van de ingrediënten en uiteraard over voldoende wijnkennis beschikken. En vlak het onderdeel warenkennis niet uit’.

Nog niet uitgegroeid

Tesink opende in 1994 restaurant De Burgemeester in Linschoten en groeide geleidelijk uit tot een topper in gastheerschap. Zijn restaurant is in de nieuwe GaultMillau goed voor veertien punten. Volgens de gids zit er overigens nog meer in.

Fraaie carrière

Nieke Beute is uitgeroepen tot het grootste gastheertalent van ons land. Beute werkt bij restaurant Vermeer in Amsterdam waar hij samenwerkt met chef-kok Chris Naylor. Volgens GaultMillau is Beute een voorbeeld voor zijn generatie- en vakgenoten en wordt hem een fraaie carrière voorspelt.

Let op: extra nieuwsbrieven

November gidsenmaand. De internetredactie van Misset Horeca brengt de komende maand alle nieuwtjes over de culinaire gidsen op onze site en in onze nieuwsbrieven. Nog geen nieuwsbriefabonnee? Schrijf u nu in.

Reageer op dit artikel