nieuws

Tevreden Nederlands Bocuse-team: ‘Gerechten visueel goed

Restaurant

Het Nederlandse wedstrijdteam aan de Europese finale van de Bocuse d’Or 2012 in Brussel heeft de wedstrijddag 20 maart met een tevreden gevoel afgesloten. ‘Maar we zijn pas helemaal tevreden als we woensdag horen dat we door gaan’, aldus coach Leendert Klaassens.

Tevreden Nederlands Bocuse-team: ‘Gerechten visueel goed

Volgens coach Leendert Klaassens ging alles volgens het wedstrijdschema voor het Nederlandse team, dat bestaat uit Martin Ruisaard, commis Rosita Nietvelt en keukenhulp Nina. ‘De gerechten gingen visueel mee zoals we geoefend hadden. Helaas mag ik niet proeven, maar het zag er goed uit.’

De coach is tevreden, maar wil niet zeggen voor hoeveel procent. ‘Ik heb een tevreden gevoel, maar voor gevoelens koop je niks. We zijn pas helemaal tevreden als we morgen (woensdag 21 maart, red.) horen dat we door gaan.’ Vooral het vleesgerecht zag er goed uit, vond de coach.

Oven

Het team serveerde om 16.30 uur het visgerecht en precies om 17.05 uur het kipgerecht. Tijdens de kookstrijd ging er weinig mis. ‘De oven was iets anders afgesteld dan we gewend waren, dus hebben we voorzichtig een plateau macarons erin gedaan om te kijken of het goed ging. We hoefden er maar een paar weg te gooien. Nu hebben we zelfs over.’

De wedstrijd ging om 11.30 uur van start voor het Nederlandse team. Al snel moesten de oranje schorten af. Dat was niet toegestaan volgens de wedstrijdjury.

Supporters

Het Oranje-team kreeg veel support vanaf de tribune. Er waren tientallen supporters afgereisd naar Brussel. Onder hen tweesterrenkok Onno Kokmeijer van Ciel Bleu van Hotel Okura in Amsterdam en Gouden Koksmuts-winnaars Wim Klerks en Alfred van Dijk.

Rusland

Tijdens de eerste wedstrijddag werd bekend dat Rusland zich heeft teruggetrokken als deelnemer. ‘De commis kreeg zijn visum niet rond’, vertelt Nederlands jurylid André van Doorn. De deelnemer wilde zonder commis niet meedoen.

Woensdag 21 maart koken de negen andere deelnemers. De uitslag van de kookcompetitie tussen negentien landen wordt die dag rond 17.30 uur bekendgemaakt. De beste twaalf landen gaan door naar de wereldfinale in Lyon.

Reageer op dit artikel