nieuws

The Dylan verbouwt keuken Vinkeles voor € 350.000

Restaurant

De keuken van sterrestaurant Vinkeles in Hotel The Dylan in Amsterdam wordt in januari 2010 verbouwd. Daarmee is een investering van €350.000 gemoeid.

The Dylan verbouwt keuken Vinkeles voor € 350.000

De belangrijkste reden om de keuken aan te pakken is om een betere indeling te realiseren tussen de verschillende functies, vertelt executive chef Dennis Kuipers . Daarnaast is de tien jaar oude keuken toe aan een upgrade om aan alle HACCP en ARBO-eisen te voldoen.

‘We krijgen een aparte keuken voor Vinkeles’, aldus Kuipers. ‘Deze komt dichter bij het restaurant te liggen. Zo krijgen we kortere communicatielijnen tussen keuken en restaurant.’ Nu vinden alle activiteiten voor banqueting, ontbijt, lounge en restaurant vanuit een en dezelfde keuken plaats.

De verbouwing zal rigoreus zijn, verwacht de executive chef. Alle muren van de huidige keuken worden verwijderd, er komen nieuwe plafonds. Verder wordt geïnvesteerd in nieuwe apparatuur en gaan de chefs over op koken op inductie. Keukenleverancier Palux plaatst de nieuwe keuken.

De verbouwing die in januari start, zal tot 25 januari 2010 plaats vinden. Restaurant Vinkeles is tot die tijd gesloten. ‘We draaien nog à la carte op kerstavond. Daarna serveren we menu’s op de kerstdagen. Op oudjaarsavond zijn we voor het laatst open.’ Tijdens de verbouwing zullen gerechten van de lounge-kaart en het ontbijt worden verzorgd vanuit een noodkeuken in containers. Een meerderheid van de keukenbrigade neemt in januari vrije dagen op.

Reageer op dit artikel