nieuws

The Dylan wint Huiswijncompetitie

Restaurant

The Dylan in Amsterdam schenkt de beste huiswijn van Nederland. Dit blijkt uit de Nationale Huiswijncompetitie van Proefschrift, gehouden in het RAI-complex in Amsterdam. The Dylan werd onlangs door een andere huiswijncompetitie-organisator ook al bekroond.

The Dylan wint Huiswijncompetitie

De winnende wijn van The Dylan is een Boschendal, Grande Cuvée Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika. The Dylan won in de categorie ‘Elite Restaurants’. In dezelfde categorie pakte restaurant Cordial in Oss de hoofdprijs met een rode wijn. De winnende wijn van Cordial is een Domaine de Pesquier, Vin de Pays de Vaucluse uit Frankrijk.

Café/Eetcafé

In de categorie Café/Eetcafé witte wijnen is Café Kobalt uit Amsterdam de winnaar met het Spaanse Basa, Telmo Rodriguez. Café Restaurant Nul70 uit Den Haag schenkt de in deze klasse de beste rode wijn (Zenato, Valpolicella Superiore, Italië).

Restaurants

De klasse Restaurants wordt gedomineerd door Noord-Hollandse bedrijven. Meyer’s in Andrijk won met de witte wijn Elementos, Chardonnay/Viognier, San Juan uit Argentinië. Le Hollandais uit Amsterdam is de beste van Nederland met de rode wijn Les Tamarius, Mas Cremat, Vin de Pays des Côtes Catalanes, Frankrijk 2005.

Wine Professional

De winnaars van de finale Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie werden maandagavond bekendgemaakt tijdens het wijnevenement Wine Professional. Deze wordt gehouden in het RAI-complex, parallel aan de Horecava. Enkele weken geleden benoemde IENS huiswijnwinnaars van Amsterdam, nadat IENS uit de samenwerking met The Wine & Food Association stapte.

Tip:

Tien geboden voor een goede wijnkaart

The Dylan wint Nationale Huiswijncompetitie

Reageer op dit artikel