nieuws

Theo van Rensch nieuwe president Koksgilde

Restaurant

SVH Meesterkok Theo van Rensch is in de ledenvergadering van 16 april unaniem gekozen tot president van het Koksgilde. Hij volgt SVH Meesterkok Paul Fagel op, die 8 jaar president is geweest en tot erelid van het Koksgilde is benoemd.

Theo van Rensch nieuwe president Koksgilde

Van Rensch is docent aan het ROC van Amsterdam en runde daarvoor tien jaar lang een restaurant. Naast de benoeming van Van Rensch als president waren er nog enkele bestuursmutaties.

De ledenvergadering heeft ook vier nieuwe bestuursleden gekozen: Toine de Rooy als vice president en Gerton Dimmedal, Hans Everse en Perry Schreijer als bestuurslid. Daarmee is een sterke verjonging in het bestuur gerealiseerd. Theo Pieper is herkozen als bestuurslid om zijn kennis en activiteiten over te dragen aan nieuwe en bestaande bestuursleden.
Theo van Rensch zegt trots te zijn om Paul Fagel op te volgen. ‘Eigenlijk vind ik dat het Koksgilde dé koksvereniging moet zijn voor alle koks in Nederland, van leerling tot en met meesterkoks. Daar wil ik de komende jaren aan werken. Ook wil ik graag de groei die het Koksgilde de laatste jaren heeft gerealiseerd in aantal leden sterk doorzetten. Over een paar jaar 4000 leden is het doel’.
Paul Fagel laat weten dat het het Koksgilde niet eerder wilde verlaten wanneer het aantal van 2.500 leden was bereikt. Fagel: ‘We hebben er nu meer dan 2700. Ik ben 69 en draag heel graag mijn functie over aan een jongere chef, die zijn tijd en energie wil stoppen in het verder brengen van dit mooie gilde, waar ik graag ambassadeur van blijf’.

Tijdens de vergadering zijn de resultaten bekend gemaakt van een enquête onder de leden van het Koksgilde. 566 leden hebben gereageerd. De tevredenheid van de leden over het Koksgilde, zowel qua beleid als activiteiten, is goed te noemen: gemiddeld een 7,7.
Het Koksgilde is volgens eigen zeggen de grootste vereniging van koks in Nederland en is in tien jaar tijd gegroeid van 1.100 naar ruim 2.700 leden. De laatste drie jaren met 20 procent per jaar. 40 Procent van de leden is beneden de 30 jaar.

Reageer op dit artikel