nieuws

Thuisrestaurants aan banden

Restaurant

Thuisrestaurants mogen niet zo maar vrij en blij hun gang gaan. Er zijn wel degelijk regels waaraan ze zich moeten houden, vindt minister Dekker van Volkshuisvesting. De uitbaters moeten voldoen aan alle regels waaraan ook horecaondernemers moeten voldoen.

Thuisrestaurants aan banden

Dit betekent het verboden is om zomaar een huiskamerrestaurant te gaan beginnen in een woonhuis. Houden de uitbaters zich niet aan de regels dan kan de gemeente de zaak sluiten, zo is bekendgemaakt.

De Tweede Kamer klaagde eerder dit jaar over oneerlijke concurrentie van huiskamerrestaurants. Hun aantal nam de laatste jaren hand over hand toe. Steeds meer hobbykoks ontvangen tegen betalen gasten aan huis, maar ze voldoen zelden aan alle regels.

De minister heeft laten weten extra concurrentie voor de horeca niet erg te vinden. ,,Maar dan moeten ze zich wel aan de wet houden.”

Reageer op dit artikel