nieuws

Tijgers in illegale restaurantslachterij

Restaurant

In Bangkok is een illegale slachterij ontdekt. Vier mannen waren in de Thaise hoofdstad bezig met het uitbenen van een 400 kilo zware tijger op het moment dat de politie er binnenviel. De slacht was waarschijnlijk in opdracht van een restaurant.

Tijgers in illegale restaurantslachterij

Dat meldt Het Parool op basis van een artikel in de Duitse krant Die Welt. De vier mannen waren van plan nog een tijger, olifanten en krokodillen te slachten, en in een koelkast trof de politie vlees aan van pas geslachte dieren. Vermoedelijk tijgervlees, maar ook stukken olifant, zebra en leeuw.

De politie vermoedt dat de slagerij werkte in opdracht van een restaurant. Er werden zeven mensen gearresteerd en naar een achtste persoon wordt nog gezocht. Dat is vermoedelijk de eigenaar van het restaurant, dat uitpakt met exotische dieren op de menukaart.

De zaak kwam afgelopen weekeinde onder de aandacht, nadat een man met bebloede handen was opgepakt. Hij bracht de politie naar de illegale slachterij in een huis.

Thailand is een van de dertien landen waar nog tijgers in het wild leven. Het land zou een knooppunt zijn voor de internationale handel in beschermde dieren. De arrestanten bevestigden dat een deel van het vlees naar China werd verscheept.

Reageer op dit artikel