nieuws

Toch horeca in Tiels Bellevue

Restaurant

De slepende kwestie-Bellevue in Tiel is op verrassende wijze beëindigd met een akkoord tussen de pandeigenaar en de gemeente. Gevolg is dat er in de monumentale villa aan de Waaloever binnen afzienbare tijd een grand café met restaurant komt. Onlangs werd er nog gesproken over omkoping en doodsbedreiging.

Toch horeca in Tiels Bellevue

Dat meldt De Gelderlander. Rondom Bellevue was het laatste halfjaar veel te doen. Pandeigenaar Menno van Herwijnen was voornemens in het monumentale gebouw te gaan wonen en er kantoor te houden. Horeca in het pand was financieel niet haalbaar, zo stelde Van Herwijnen. De gemeente hield echter vast aan een horecabestemming.

Juridische procedure
In februari werd tijdens een raadsvergadering duidelijk dat er geen horeca zou komen in Bellevue, conform de wens van Van Herwijnen. Een lange juridische procedure leek aanstaande. Als donderslag bij heldere hemel werd vorige week in de Tielse gemeenteraadsvergadering gemeld dat er toch een grand café en restaurant komt in het monumentale pand.

Stevige rijkssubsidie
Wat de verrassende wending teweeg heeft gebracht, is niet bekend. Wel is duidelijk dat Van Herwijnen haast moest maken om een stevige rijkssubsidie voor het opknappen van het pand niet mis te lopen.

Zelf horecabaas
Van Herwijnen wordt zelf horecabaas. Hij gaat de villa opknappen en horecapersoneel aantrekken voor het café en restaurant. In het pand komt kleinschalige horeca. ‘Twee zaken met cachet, maar wel voor een breed publiek’, aldus Van Herwijnen, eigenaar van een railbouwbedrijf, in De Gelderlander.

Omkoping en doodsbedreiging
De kwestie-Bellevue haalde de landelijke media omdat er aanwijzingen zouden zijn dat raadsleden zouden zijn omgekocht. Dit is echter nooit bewezen. Verder deed Van Herwijnen aangifte van doodsbedreiging waardoor de zaak op de spits werd gedreven. De lucht tussen de kemphanen lijkt met het akkoord definitief geklaard. De verbouwing van het pand kan in april beginnen, zo meldt de gemeente Tiel.

Reageer op dit artikel