nieuws

Toekomst Delpeut bij Hoefslag onzeker

Restaurant

Chefkok Andrès Delpeut vertrekt mogelijk na krap zeven maanden alweer bij toprestaurant De Hoefslag in Bosch en Duin, melden verschillende bronnen. Ook maître Vincent van Riet en bedrijfsleider Shirley Wissink zijn thuis.

Toekomst Delpeut bij Hoefslag onzeker

Daarmee lijkt de chaos bij het restaurant compleet. Kersvers eigenaar Johan Neppelenbroek is ziek en niet bereikbaar voor een reactie en bij De Hoefslag houden ze de kaken stijf op elkaar.

Volgens Delpeut, die nu thuis zit, was de situatie onwerkbaar geworden. Die mening deelt maître Vincent van Riet, die ook door Neppelenbroek met verlof is gestuurd. Van ontslag door de nieuwe roerganger is volgens betrokkenen geen sprake. ‘Ik sta nog gewoon onder contract’, zeggen zowel Delpeut als Van Riet. ‘Maar we moeten er wel snel uitkomen’, voegt Delpeut toe. ‘Alleen is Neppelenbroek ook voor mij onbereikbaar op het moment.’

Het vertrek van Delpeut, Van Riet en Wissink bij het beroemde restaurant lijkt te maken te hebben met het beleid en de visie van nieuwe eigenaar Neppelenbroek, waar niet iedereen zich in kon vinden. ‘Ik vind het echt heel jammer’, aldus Delpeut. ‘Ik had het enorm naar mijn zin bij De Hoefslag. Maar er waren nu twee kapiteins op één schip, en die stuurden op dit moment allebei een andere kant op.’

Stempel

Neppelenbroek is inmiddels ziek thuis, volgens bronnen mogelijk zelfs in het ziekenhuis, na een zeer vermoeiende eerste maand bij De Hoefslag. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door Marloes Dollée, de sales- en banquetingmanager van het restaurant en vanaf 1 september ook door Robert Leusink, de nieuwe restaurantmanager.

Delpeut banadrukt nogmaals dat hij met veel plezier en enthousiasme werkte in Bosch en Duin. ‘Het ging de afgelopen maanden geweldig. De Hoefslag heeft een goede stijging gemaakt. Maar ik wilde graag mijn stempel op de zaak drukken, en nu Neppelenbroek de zijne. Dat ging niet samen.’

Vooralsnog vervult sous-chef Michiel Slot de rol van chef-kok in de gloednieuwe keuken van De Hoefslag, en wordt patissier Jenneke Boer sous-chef.

Half jaar

Delpeut werkte slechts een half jaar bij De Hoefslag, en volgde daar Marc van Gulick op. Voor zijn komst naar De Hoefslag was Delpeut acht jaar mede-eigenaar van restaurant De Roggebot in Ermelo, waar hij over een Michelinster beschikte. Nu neemt hij even gas terug om zich te beraden op de toekomst.

Ook Van Gulick werkte maar een jaar in het Bosch en Duinse restaurant, voor hij weer terugging naar zijn oude nest op het Friese landgoed Lauswolt. Daarvoor zwaaide Niels van Halen jaren de scepter over de keuken in De Hoefslag. Van Halen vertrok in 2006 voor een avontuur in Shanghai.

Roerige tijd

Het vermaarde eethuis in de bossen tussen Utrecht en Zeist heeft een roerige tijd achter de rug. Eind 2005 verloor het restaurant na tientallen jaren haar Michelinster, en naast de verschuivingen in de keuken, was er ook groot verloop in de bedieningsploeg. Als klap op de vuurpijl werd het restaurant vorige maand verkocht.

Neppelenbroek heeft grote plannen met zijn nieuwe aanwinst in Bosch en Duin en er zijn volgens anderen al gesprekken geweest met vertegenwoordigers van Michelin, maar details hierover zijn nog niet bekend.

Neppelenbroek heeft een ruime staat van dienst als directeur van vermaarde restaurants en hotels als Kaatje bij de Sluis in Blokzijl en Lauswolt in Beetsterzwaag, en was al eerder eigenaar van De Hoefslag. Verder adviseert hij ondernemers bij horeca-aankopen en bestuurt verschillende stichtingen, waaronder Historic Hotels of the Benelux, waar een vijftigtal tophotels bij zijn hebben aangesloten.

Meer berichten over De Hoefslag:

Reageer op dit artikel