nieuws

Top ongewijzigd in Misset Horeca Superlijst

Restaurant

Misset Horeca stelt elk jaar na afloop van de gidsenstorm in november de Misset Horeca Superlijst samen, waarin de restaurantbeoordelingen van de vijf belangrijkste gidsen worden gewogen. De topdrie is ongewijzigd, Ivy is de hoogste nieuwe binnenkomer.

Top ongewijzigd in Misset Horeca Superlijst

De top drie van de Misset Horeca Superijst bestaat net als vorig jaar uit Oud Sluis, De Librije en Beluga. Eén restaurant, De Zwettheul, is nieuw in de top-10. Chapeau! stond daar vorig jaar nog in op plek 10, maar is nu teruggevallen tot plek 29.

François Geurds’ restaurant Ivy is in veel gidsen de hoogste nieuwe naam, en ook in de Misset Horeca Superijst is die eer voor het Rotterdamse restaurant, dat binnenkomt op plaats 16. De andere nieuwkomers zijn Lambermons op plek 65, Niven op 71 en De Saffraan op 91.

Grootste stijger

De grootste stijger in de top-100 is Sonoy, dat vorig jaar vanwege de verhuizing niet in alle gidsen een beoordeling had. Maar de ster kwam terug, Lekker kende Sonoy plek 58 toe en ook de andere gidsen zijn positief. Daarmee stijgt het Emmeloordse restaurant maar liefst 191 plaatsen naar 34. Andere grote springers zijn Culinaire verwennerij bij Jef (+168 plekken), het herrezen De Hoefslag (+159), De Molen (+127) en Villa Copera (+122).

Wat opvalt is dat zaken die vorig jaar in alle gidsen genoemd werden als veelbelovend, zoals Librije’s Zusje en Elzenduin Beach, hard dalen. De laatste daalde 24 plaatsen, het restaurant van Librije’s Hotel zelfs 47 plekken, waarmee het de grootste daler in de top 100 is. Andere grote dalers in de lijst zijn De Bokkepruik (-39), Wolfslaar (-26), Schathoes Verhildersum (-33) en Seinpost (-28).

Onderste regionen

Het restaurant wat het verst uit de top 100 is geduikeld is voormalig ’t Veerhuys in Wolphaartsdijk, wat in Goes doorgaat onder de naam Simmers & Co. Vorig jaar nog nummer 41, nu terug te vinden in de onderste regionen op plek 232. Andere zaken die uit de top 100 zijn gevallen zijn De Kas (van 71 naar 121), Lai Sin’s (van 81 naar 171) en Sir Sèbastian (van 87 naar 173).

Voor het samenstellen van de Misset Horeca Superijst worden de beoordelingen van Michelin, Lekker, GaultMillau, SpecialBite en Grootspraak meegewogen. Dit is ook de volgorde van gewicht in de weging.

Bekijk hier de Misset Horeca Superlijst

Reageer op dit artikel