nieuws

Topcafé strijdt om titel Beste Waddenkok

Restaurant

De voormalige nummer 1 uit de Café Top 100 Nobel uit Ballum op Ameland strijdt met zijn bedrijf om de titel Beste Waddenkok. Op 9 oktober strijden acht restaurants om deze titel. De top drie mag in 2010 wedijveren met collega’s uit het Deense en Duitse Waddengebied.

Topcafé strijdt om titel Beste Waddenkok

Nobel doet voor de eerste keer mee aan de wedstrijd. Afgevaardigde is de Franse chef-kok Philippe Straub van Nobel. Net na zijn komst naar Nederland, nu twee jaar geleden, liep Straub stage bij driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Nobel behoort tot de top van de Nederlandse cafés en eindigt al jarenlang hoog in de Cafe top 100 van Misset Horeca.

Andere deelnemers zijn Herberg in de Valk uit Middelstum, Brasserie Rebecca uit De Waal en Brasserie de Eerste Rang uit Makkum. De overige vier namen zijn nog niet bekend.

Waddengoud, Fryslan Culinair en het Friesland College organiseren de wedstrijd. De strijd wordt gestreden in de keukens van het Friesland College in Leeuwarden.

Reageer op dit artikel