nieuws

Topchef Horseele in financiële nood

Restaurant

De Belgische topchef Danny Horseele (**) zit volgens berichten in de Belgische media in financiële problemen.

Topchef Horseele in financiële nood

De kok heeft vorige maand bij de handelsrechtbank van Brugge bescherming gevraagd tegen zijn schuldeisers, meldt Het Nieuwsblad.

’t Molentje

Horseele stond eerder in loondienst achter de kachel bij restaurant ’t Molentje in Zeebrugge, dat in 2008 failliet ging. De tweesterrenkok had toen inmiddels zijn eigen zaak geopend, maar ook daar zijn nu dus financieel duistere wolken boven gaan hangen.

Afbetalings- en herstructureringsplan

Volgens het dagblad moet Horseele voor zijn restaurant in Dudzele een afbetalings- en herstructureringsplan opstellen. ‘Wij hebben inderdaad die bescherming gevraagd. Maar de herstructurering in ons restaurant is al doorgevoerd en het is ook onze bedoeling om alle schuldeisers voor honderd procent terug te betalen’, aldus de kok zelf.

Verduistering

Dat Horseele bescherming aan de rechtbank heeft gevraagd, is een nieuwe tegenslag. Hij moest namelijk ook voor de rechter verschijnen vanwege verduistering van bijna driekwart miljoen euro aan inkomsten. Die zaak is uitgesteld tot 18 oktober.

Reageer op dit artikel