nieuws

Topchefs koken bij boekbespreking

Restaurant

Nog één jaar zal restaurant L’Oasis de la Digue in Hoorn geopend zijn. 250 gasten kwamen afgelopen zondag naar het restaurant waar het eerste exemplaar van het boek ’30 jaar gastvrij’ geschreven door Jan Veeken werd uitgereikt en waar vijf Hoornse topkoks, waaronder Ron Blaauw, alles uit de kast haalden om heerlijke gerechten te bereiden.

Topchefs koken bij boekbespreking

In het boek 30 jaar gastvrij wordt geschreven over hoe de horeca en de gastvrijheid het levenswerk van Jan Veeken werden. Een stukje historie over Alpino en het huidige L’Oasis de la Digue. Ook de diverse West-Friese anekdotes en de heerlijke recepten maken het een verrassend en vooral smakelijk boek.

De 5 Hoornse topkoks Ron Blaauw, Lucas Rive, Constant Fonk, Michel van der Kroft en Hans Kuin maakten voor alle gasten hun eigen culinaire variatie wat iedereen mocht aanschouwen en waar iedereen natuurlijk van mocht proeven. Hierna werd de avond afgesloten met een optreden van de Volendamse zangeres Maribelle

Het kookboek ‘30 jaar gastvrij’ is voor € 15,- verkrijgbaar in restaurant L’Oasis de la Digue. De gehele opbrengst hiervan zal gaan naar het kindertehuis in Brazilië waar de adoptiekinderen van Jan en Els vandaan komen.

Reageer op dit artikel