nieuws

Topkoeien van restaurant gestolen

Restaurant

Restaurant De Gouden Kroon in het Belgische Ertvelde is bestolen van twee topvaarzen. De jonge koeien zijn ontvreemd uit de wei bij het restaurant. Het vlees van de gestolen beesten was bestemd om te gebruiken in de keuken.

Topkoeien van restaurant gestolen

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Uitbater Luc Lambrechts is compleet van slag van de diefstal van zijn topkoeien. ‘Er zijn sporen van banden en de afsluiting is intact. De dieren zijn dus niet zomaar weggelopen. Dit is geen doordeweekse diefstal’, aldus Lambrechts in Het Laatste Nieuws.

Stier
Lambrechts zegt dat het stelen van de koeien geen eenvoudige opgave is en dat het waarschijnlijk werk is van professionals. ‘Twee jonge dikbillen stelen is geen eenvoudige klus, die dieren laten zich niet zomaar drijven. Bovendien liep er een 800 kilo zware kolos van een stier in de wei. Een amateur zou zich daar onmiddellijk door laten afschrikken’.

Oproep
De politie tast in het duister over de koeiendiefstal van restaurant De Gouden Kroon. De politie in het district Assenede-Evergem roept iedereen op die ook maar iets kan vertellen over de diefstal contact te zoeken.

Reageer op dit artikel