nieuws

Topkok Janse denkt nog lang niet aan terugkeer

Restaurant

Margot Janse, de Nederlandse topkok in Zuid-Afrikaanse dienst en met The Tasting Room al jaren behorend tot de vijftig beste restaurants ter wereld, keert voorlopig niet terug naar Nederland. Ook niet als er een groot aanbod komt.

Topkok Janse denkt nog lang niet aan terugkeer

Dat laat Janse weten in een video-interview met MissetHoreca.nl. ‘Ik heb geen vijf of tien jaren plan. Zo lang ik gelukkig ben, blijf ik in Zuid-Afrika. Als ik er negatief over wordt, moet ik ergens ander gaan wonen.’

Janse vervolgt: ‘Ik ben nu zeer gelukkig. Ik heb ruimte om te groeien en te verbeteren. De kans is klein om terug te keren en in Nederland een restaurant te starten. Dan moeten er wel heel grote dingen gebeuren. Verandering in de situatie in Zuid-Afrika bijvoorbeeld. Maar een groot aanbod doet het ‘m niet’.

De 37-jarige Janse groeide op in Bussum. Na de toneelschool verkaste ze naar Zuid-Afrika. Daar begon ze met koken en werkte ze zich snel op tot topkok. Margot Janse is executive chef The Tasting Room in Le Quartier Français in het Zuid-Afrikaanse Franschhoek.. Onlangs was ze in Nederland vanwege een samenwerkingsproject met het Amsterdamse tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in het Okura hotel.

Bekijk hier het uitgebreide en openhartige video-interview

Reageer op dit artikel