nieuws

Topkok kookt voor Olympische atleten

Restaurant

De Belgische kok Frank Fol is door het Belgisch Olympisch Comité (BOIC) ingehuurd om de bijna honderd Belgische deelnemers te verwennen met lekkernijen. Fol, ook wel bekend als dé groentekok van België, kookt in de Chinese kuststad Yantai, voordat de atleten naar Peking verkassen.

Topkok kookt voor Olympische atleten

Fol heeft zijn bivak opgeslagen in het Ramada Plaza hotel, waar hij op de vierde verdieping kookt. Hij kookt er voor de 94 Belgische deelnemers aan de Olympische Spelen. De atleten genieten in Yantai van de relatieve rust en koelte voordat ze naar het hectische Peking gaan.

‘Aangezien ik al met gezonde voeding bezig ben, was de stap om voor de atleten te koken relatief klein. Al schrok ik wel toen ze me enkele weken geleden kwamen vertellen dat de magere yoghurt met amper twee procent vet toch te veel vetstof bevatte’, aldus Fol op de site Sportwereld.be.

Fol hecht aan zijn preolympisch avontuur vooral aan hygiëne. ‘Toen we hier in april kwamen kijken, verzekerden ze ons dat de keuken speciaal voor ons was schoongemaakt. Naar mijn normen mochten ze hun schoonmaakbeurt meteen overdoen. Het hotel is pas een jaar oud, maar de keuken ziet eruit alsof ze al vijftien jaar oud is’.

Tot 20 augustus kookt Fol in het Ramada Plaza hotel. Dan heeft hij er zes kookweken opzitten. Fol kookte eerder op de Olympische Spelen in 1992 tijdens de Spelen in Barcelona.

Reageer op dit artikel