nieuws

Topkok met Nederlands bloed weg bij Greenhouse

Restaurant

Chef-kok Bjorn van der Horst is per direct vertrokken bij het Londense sterrenrestaurant The Greenhouse. Insiders tipten Van der Horst, zoon van een Nederlandse vader, op weg te zijn naar een tweede Michelinster.

Dat meldt de website van Caterer. De 33-jarige Van der Horst wil over zijn plotselinge vertrek alleen kwijt dat het na drie jaar te hebben gewerkt voor Greenhouse-eigenaar Marlon Abela het tijd is voor iets anders.

Een woordvoerder van het restaurant zeg dat Antonin Bonnet, de huidige chef-kok van club Morton’s, de opvolger is van Van der Horst. Club Morton’s, een exclusieve eetgelegenheid waar een lidmaatschap nodig is om te eten, is eigendom van Marlon Abela.

Van der Horst zelf zegt plannen te hebben om een eigen restaurant te beginnen, ergens in Londen. De kok heeft naast een Nederlandse vader een Frans-Spaanse moeder. Hij werd geboren in Zwitserland en woonde onder meer in New York en Engeland.

Reageer op dit artikel