nieuws

Topkoks beoordelen hobbykoks in ‘Topchef

Restaurant

In het nieuwe programma Topchef, vanaf dinsdag 13 januari te zien bij RTL 4, strijden de zes meest gepassioneerde hobbykoks uit het afgelopen seizoen van Wie Is De Chef om de eretitel Topchef 2009. Dit gebeurt onder het toeziend oog van: Sergio Herman (Oud Sluis), Jonnie Boer (De Librije), Ron Blaauw (Restaurant Ron Blaauw), Lucas Rive (De Bokkedoorns) en Hans van Wolde (Beluga).

Topkoks beoordelen hobbykoks in ‘Topchef

Het spits wordt hierbij afgebeten door RTL’s eigen topkok Herman den Blijker. De presentatie is in handen van Martijn Krabbé.

Les van sterrenchef

In ‘Topchef’ krijgen de zes amateurs iedere week les van een bekende sterrenchef, die hen en de kijker daarbij een uniek kijkje in zijn eigen keuken biedt. Na afloop van deze sessie wordt elke hobbykok individueel op zijn of haar kookkunsten beoordeeld.

Finale in Beluga

Aan het einde van de zesde en tevens laatste uitzending nemen uiteindelijk drie amateurs deel aan de zenuwslopende finaleopdracht. De finalisten moeten hun kookkunsten vertonen aan een jury bestaande uit Sergio Herman, Lucas Rive, Ron Blaauw, Hans van Wolde en Herman den Blijker. Deze vijf culinaire grootheden nemen plaats aan de Chef’s table van sterrenrestaurant Beluga in Maastricht, om te bepalen welke hobbychef het meest getalenteerd is en zich met recht Topchef 2009 mag noemen.

Reageer op dit artikel