nieuws

Topkoks bij Nederlandse finale Bocuse d’Or

Restaurant

De jury van de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or op 11 oktober bestaat uit louter topchefs. De vier chefs hebben samen maar liefst zeven sterren. Juryvoorzitter is Willem Kool van de Telegraaf.

Topkoks bij Nederlandse finale Bocuse d’Or

Daarnaast zitten er maar liefst drie tweesterren chefs in de jury. Ron Blaauw van Ron Blaauw Amsterdam, Onno Kokmeijer van Ciel Bleu in het Okura hotel, ook uit Amsterdam, en Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam.

Alle drie dragen ze ook de titel van meesterkok. Het vierde jurylid draagt die titel ook en is André van Doorn van Kasteel Heemstede in Houten. Deze chef verloor helaas zijn ster in 2008, maar kreeg hem eind van 2010 terug van Michelin. Van Doorn is tevens voorzitter van de wedstrijdorganisatie Bocuse d’Or Nederland.

De Nederlandse finale vindt plaats op 11 oktober 2011 in Vianen in de keuken van het Miele Culinary Centre. Tijdens de wedstrijd worden de deelnemers verkozen die Nederland gaan vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or in Brussel in maart volgend jaar.

De Nederlandse kandidaat mag in Brussel gaan strijden voor een plek bij de wereldfinale in Lyon in 2013.

Reageer op dit artikel